Hoe is het gesteld met de mondgezondheid van de bewoners in uw zorginstelling?

Bij Mondzorg Preventa kunt u direct een afspraak maken voor een visite bij uw zorginstelling.

Mondzorg op locatie

Niet iedereen is in de gelegenheid om onze praktijk te bezoeken. Echter is mondzorg een belangrijk onderdeel van de dagelijkse verzorging. Een gezonde en frisse mond is nodig om goed te kunnen eten, praten en te lachen, Het geeft de mens comfort en zekerheid; met name als zij dichtbij anderen zijn.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat slechte mondgezondheid de kans verhoogt op aderverkalking, hart- en vaatziekten, reuma, longontsteking en hersenaandoeningen zoals Alzheimer dementie. Daarnaast kan slechte mondzorg leiden tot ondervoeding waardoor andere problemen kunnen ontstaan zoals vallen, slechte wondgenezing en slecht gereguleerde suikerziekte. Indien onbehandeld kunnen ontstekingen van het tandvlees ook uitbreiden en andere gezondheidsproblemen veroorzaken.

Het is daarom van levensbelang om te streven naar een goede mondzorg.

Doelgroepen

Iedereen kan in aanmerking komen voor een mondhygiënist aan huis. Hoewel met name kwetsbare en zorgafhankelijke ouderen in het verzorgingshuis en verpleeghuis worden behandeld, zijn onze diensten bedoeld voor patiënten van alle leeftijden en achtergronden. Denk bijvoorbeeld aan kinderen, verstandelijke gehandicapten, Autisme Spectrum Stoornis of angstklachten.

Mensen worden steeds ouder en wonen langer zelfstandig. Daarbij houden zij langer hun eigen gebit in stand, eventueel aangevuld met kronen, bruggen, plaatjes, frames of implantaten. Voor deze bewoners kunnen wij de benodige zorg leveren op locatie in het verzorgingshuis of verpleeghuis.

Onze dienstverlening is onder andere geschikt voor rolstoel-gebonden of bedlegerige mensen.

Een goed verzorgd gebit voorkomt uiteindelijk veel gezondheidsklachten

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij beschikken over de benodigde hulpmiddelen om een volledige mondhygiëne behandeling bij uw aan huis of zorginstellingen te leveren.

Voor de mensen die slecht ter been zijn, of bijvoorbeeld geestelijk niet in staat zijn om een praktijk te kunnen bezoeken, kunnen wij makkelijk op locatie langskomen. Uiteraard geven wij  op de werkvloer instructies aan de zorgmedewerkers en mantelzorgers.